Recept
« Terug naar recepten
Appeltaart
PT20M
Appeltaart
Een heerlijk appeltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yva Lookes
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Kinderen - Gebak
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appeltaart te bereiden
1.Kneed meel, boter, suiker, zout en 1 ei tot een stevig deeg.
2.Laat dit deeg stijgen in de koelkast.
3.Schil de appels en snijd ze in stukjes en plakjes.
4.Vet het springvorm in.
5.Rol het deeg uit in de springvorm.
6.Houd deeg over voor de bovenkant.
7.Appels erop doen.
8.Deeg op de bovenkant vlechten.
9.Insmeren met ei.
10. In de oven bakken op 160°C ± 60 minuten.
2.Laat dit deeg stijgen in de koelkast.
3.Schil de appels en snijd ze in stukjes en plakjes.
4.Vet het springvorm in.
5.Rol het deeg uit in de springvorm.
6.Houd deeg over voor de bovenkant.
7.Appels erop doen.
8.Deeg op de bovenkant vlechten.
9.Insmeren met ei.
10. In de oven bakken op 160°C ± 60 minuten.