Tsja ! Hier kom ik weer ........
Dit is verrukkelijk !!...........:)
Recept
« Terug naar recepten
Appeltaart
PT30M
Appeltaart
Een heerlijk appeltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Weight Watchers
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appeltaart te bereiden
Snijd de appel in stukjes en kook deze in weinig water beet gaar.
Laat ze uitlekken.
Verwarm de oven op 180*C
Giet de melk over de broodkruimels en laat ze weken.
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
Klop de eierdooiers tot een schuimige massa.
Voeg de geweekte broodkruimels, stukjes appel, citroensap, citroenrasp en zoetstof toe en mix alles goed dooreen.
Spatel er voorzichtig het eiwit door.
Doe de massa in een vorm met een middellijn van 15 cm.
Zet de vorm 35-40 min. in de oven tot de taart mooi is gerezen en goudbruin is.
Het gebak moet veerkrachtig aanvoelen.
Laat de taart afkoelen op een rooster.
Geef er hierbij ijs.
Laat ze uitlekken.
Verwarm de oven op 180*C
Giet de melk over de broodkruimels en laat ze weken.
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
Klop de eierdooiers tot een schuimige massa.
Voeg de geweekte broodkruimels, stukjes appel, citroensap, citroenrasp en zoetstof toe en mix alles goed dooreen.
Spatel er voorzichtig het eiwit door.
Doe de massa in een vorm met een middellijn van 15 cm.
Zet de vorm 35-40 min. in de oven tot de taart mooi is gerezen en goudbruin is.
Het gebak moet veerkrachtig aanvoelen.
Laat de taart afkoelen op een rooster.
Geef er hierbij ijs.