Recept
« Terug naar recepten
Appeltaartjes
PT90M
Appeltaartjes
Een heerlijk appeltaartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
16 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appeltaartjes te bereiden
Cakemix mengen met boter, eieren en melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de cake goudbruin in een vierkante ovenschaal of een bakblik van 20x20 cm. Snijd de cake in 16 vierkanten en snijd ze overdwars door.
Bereiden
Smelt boter en suiker in een pan met dikke bodem. Bak hierin al omscheppend appel, walnoten en kaneel tot de appel lichtbruin kleurt. Smeer tussen de laagjes cake een laagje abrikozenjam en leg er de appel tussen (houd wat partjes achter). Besmeer de taartjes rondom met jam en bedek de zijkanten met nougatine. Garneer met appel en walnoten. Roer tot slot een eetlepel heet water door een eetlepel abrikozenjam en bestrijk hier de taartjes mee.
Bereiden
Smelt boter en suiker in een pan met dikke bodem. Bak hierin al omscheppend appel, walnoten en kaneel tot de appel lichtbruin kleurt. Smeer tussen de laagjes cake een laagje abrikozenjam en leg er de appel tussen (houd wat partjes achter). Besmeer de taartjes rondom met jam en bedek de zijkanten met nougatine. Garneer met appel en walnoten. Roer tot slot een eetlepel heet water door een eetlepel abrikozenjam en bestrijk hier de taartjes mee.
Esther zegt:
Bedankt!