Recept
« Terug naar recepten
Appeltjes met speculaaskruim en vanilleroom
PT60M
Appeltjes met speculaaskruim en vanilleroom
Een heerlijk appeltjes met speculaaskruim en vanilleroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
koopmans
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appeltjes met speculaaskruim en vanilleroom te bereiden
Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 175°C
Warm de oven voor. Schil de appels, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Snijd ze in smalle partjes. Halveer de druiven. Meng het fruit met suiker en schep het in een ovenschaal.
Strooi de Mix voor Speculaas in een kom en snijd de roomboter hierin met 2 messen klein. Kneed het met de vingertoppen tot een kruimelig deeg dat lijkt op koekkruimels. Voeg het amandelschaafsel toe. Verdeel de kruimeltjes over de appels.
Zet de schaal 45 minuten in de oven of tot de kruimeltjes knapperig en bruin zijn. Laat het gerecht buiten de oven 15 minuten doorgaren.
Roer de custard en de suiker glad met 4 el melk. Breng de rest van de melk en de koffieroom al roerend aan de kook, roer het custardpapje erbij en kook het al roerend 2-3 minuten door. Laat de saus al roerend afkoelen.
Schep de appel met speculaaskruimeltjes op bordjes of in schaaltjes en schenk er wat vanilleroom bij.
Elektrische oven: 175°C
Warm de oven voor. Schil de appels, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Snijd ze in smalle partjes. Halveer de druiven. Meng het fruit met suiker en schep het in een ovenschaal.
Strooi de Mix voor Speculaas in een kom en snijd de roomboter hierin met 2 messen klein. Kneed het met de vingertoppen tot een kruimelig deeg dat lijkt op koekkruimels. Voeg het amandelschaafsel toe. Verdeel de kruimeltjes over de appels.
Zet de schaal 45 minuten in de oven of tot de kruimeltjes knapperig en bruin zijn. Laat het gerecht buiten de oven 15 minuten doorgaren.
Roer de custard en de suiker glad met 4 el melk. Breng de rest van de melk en de koffieroom al roerend aan de kook, roer het custardpapje erbij en kook het al roerend 2-3 minuten door. Laat de saus al roerend afkoelen.
Schep de appel met speculaaskruimeltjes op bordjes of in schaaltjes en schenk er wat vanilleroom bij.
Milou Bos zegt: