KookJij

Armeense eierstoof

Een heerlijk armeense eierstoof recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Bulgarije
Keuken: Balkan
Bron: Eattheolympics.com
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Armeense eierstoof te bereiden

Verhit een pan met de olie en voeg de ui toe. Bestrooi met zout en peper. Laat ongeveer 7 minuten 'zweten'.
Voeg de tomatenblokjes toe, het water, paprikapoeder en citroensap. Breng evt. nog iets verder op smaak met peper/zout. Laat ongeveer 5 minuten pruttelen.
Breek de eieren een voor een boven de pan. Doe het deksel erop en laat de eieren volledig garen.
Haal het deksel van de pan, bestrooi met de verse koriander en besprenkel met de olijfolie.
Serveer met knapperig brood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lidy47

lidy47 zegt:
Is een beetje verwarrens. boven aan staat 1 ui en dan gehakt erachter. Wanneer je op gehakt klik krijg je een beschrijving van gehakt.
Kan je dat veranderen in : een ui fijn gesneden? Anders lijkt het net of er gehakt bij moet
alvast bedankt