Recept
« Terug naar recepten
Arnhemse meisjes
PT60M
Arnhemse meisjes
Een heerlijk arnhemse meisjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ryanne Looijen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
40 stuks personen
Categorieën:
- > Kinderen - Snacks
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Arnhemse meisjes te bereiden
Voorbereiding
Het deeg kan het beste een nachtje rusten, dan is het gemakkelijker te verwerken.
Meng de bloem, de melk, het zout, citroensap en de gist goed dooreen.
Klop met een elektrische mixer, op hoge snelheid een voor een de klontjes boter door het mengsel. Wikkel het deeg dan in plastic folie en laat het een nacht in de koelkast staan.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 140°C of gasstand 1. Leg aluminiumfolie op de bakplaat en smeer die in met boter, of smeer de bakplaat zo in met boter.
Bestrooi het werkvlak met kristalsuiker en rol het deeg over de suiker uit. Nog wat suiker erover heen strooien en verder uitrollen tot het heel dun is.
Steek er nu met een uitsteekvorm koekjes uit. De oorspronkelijke vorm is ovaal!
Leg de koekjes op de bakplaat en strooi er nog wat grove suiker over.
Bak de koekjes tot ze goudbruin zijn, ± 30-40 minuten.
Het deeg kan het beste een nachtje rusten, dan is het gemakkelijker te verwerken.
Meng de bloem, de melk, het zout, citroensap en de gist goed dooreen.
Klop met een elektrische mixer, op hoge snelheid een voor een de klontjes boter door het mengsel. Wikkel het deeg dan in plastic folie en laat het een nacht in de koelkast staan.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 140°C of gasstand 1. Leg aluminiumfolie op de bakplaat en smeer die in met boter, of smeer de bakplaat zo in met boter.
Bestrooi het werkvlak met kristalsuiker en rol het deeg over de suiker uit. Nog wat suiker erover heen strooien en verder uitrollen tot het heel dun is.
Steek er nu met een uitsteekvorm koekjes uit. De oorspronkelijke vorm is ovaal!
Leg de koekjes op de bakplaat en strooi er nog wat grove suiker over.
Bak de koekjes tot ze goudbruin zijn, ± 30-40 minuten.
Mijn kookverhaal (Ryanne Looijen)
Vroeger vaak gemaakt samen met mijn moeder. Het is ontzettend leuk om te doen en het ruikt ook heerlijk als het in de oven staat.