Recept
« Terug naar recepten
Artisjokbodems gevuld met kaas
PT25M
Artisjokbodems gevuld met kaas
Een heerlijk artisjokbodems gevuld met kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
205 kCal energie
7 Gram eiwit
17 Gram vet
6 Gram koolhydraten
7 Gram eiwit
17 Gram vet
6 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Allerhande
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Artisjokbodems gevuld met kaas te bereiden
Oven op 200°C.
In een kom de pecorino en de ricotta en de salie mengen.
Peper naar smaak toevoegen.
De artisjokbodems met koud water goed afspoelen en droog deppen.
De artisjokbodems vullen met het ricotta-mengsel en de geschaafde amandelen erover strooien.
De artisjokbodems in de ovenschaal zetten en de tros tomaten ernaast leggen.
De eetlepels olie over de tomaten verdelen en de tomaten bestrooien met (zee)zout en peper.
Schuif de schaal in de oven ± 15 minuten of tot de amandelen goudbruin zijn.
Serveer het gerecht op bordjes die gegarneerd zijn met slablaadjes. Per persoon kun je 2 artisjokbodems geven of meer natuurlijk.
Bij de tomaten het hoofdsteeltje doorknippen, zodat iedereen een paar tomaten krijgt nog aan de kleine steeltjes vast (houd daar rekening mee als je de tomaatjes koopt).
De tomaatjes naast de artisjokbodems serveren. De sla kun je naar smaak bedruppelen met het vocht van de tomaten in de ovenschaal.
In een kom de pecorino en de ricotta en de salie mengen.
Peper naar smaak toevoegen.
De artisjokbodems met koud water goed afspoelen en droog deppen.
De artisjokbodems vullen met het ricotta-mengsel en de geschaafde amandelen erover strooien.
De artisjokbodems in de ovenschaal zetten en de tros tomaten ernaast leggen.
De eetlepels olie over de tomaten verdelen en de tomaten bestrooien met (zee)zout en peper.
Schuif de schaal in de oven ± 15 minuten of tot de amandelen goudbruin zijn.
Serveer het gerecht op bordjes die gegarneerd zijn met slablaadjes. Per persoon kun je 2 artisjokbodems geven of meer natuurlijk.
Bij de tomaten het hoofdsteeltje doorknippen, zodat iedereen een paar tomaten krijgt nog aan de kleine steeltjes vast (houd daar rekening mee als je de tomaatjes koopt).
De tomaatjes naast de artisjokbodems serveren. De sla kun je naar smaak bedruppelen met het vocht van de tomaten in de ovenschaal.
Anna zegt: