Recept
« Terug naar recepten
Artisjokharten op tomatenbrood
PT81M
Artisjokharten op tomatenbrood
Een heerlijk artisjokharten op tomatenbrood recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
81 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
200 kCal energie
3 Gram eiwit
13 Gram vet
17 Gram koolhydraten
3 Gram eiwit
13 Gram vet
17 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Artisjokharten op tomatenbrood te bereiden
Snijd 1 teen knoflook in flinterdunne plakjes.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Scheur het basilicum in kleine stukjes.
Schep de artisjokharten om met de knoflook, het citroenrasp en het basilicum.
Voeg het citroensap, 3 eetlepels olie en peper en zout naar smaak toe.
Laat 1 uur marineren.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de ciabatta.
Besprenkel met de rest van de olie en bak 6 minuten in de oven.
Halveer de tweede teen knoflook en wrijf met de snijkant over het warme brood.
Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en wrijf het vruchtvlees over het brood.
Verdeel de artisjokharten erover.
Serveer direct.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Scheur het basilicum in kleine stukjes.
Schep de artisjokharten om met de knoflook, het citroenrasp en het basilicum.
Voeg het citroensap, 3 eetlepels olie en peper en zout naar smaak toe.
Laat 1 uur marineren.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de ciabatta.
Besprenkel met de rest van de olie en bak 6 minuten in de oven.
Halveer de tweede teen knoflook en wrijf met de snijkant over het warme brood.
Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en wrijf het vruchtvlees over het brood.
Verdeel de artisjokharten erover.
Serveer direct.