Jaren geleden was ik helemaal in de ban van de minipan en heb dus
destijds 6 van deze schattige pannetjes aangeschaft en regelmatig bij
dinertjes gebruikt.
Nu .......uit die kast ermee voordat ze helemaal verstoffen :)
en er een heerlijk, eenvoudig vegetarisch tussengerecht in gepresenteerd. ( ook als voorgerecht ).
TIP Je kunt ook ovenbestendige schaaltjes nemen.
Recept
« Terug naar recepten
Italiaans champignonpannetje
PT25M
Italiaans champignonpannetje
Kleine champignons of grotere in vieren gedeeld worden even in wat roomboter gebakken. Opzij gezet en in het overgebleven vet sjalot en knoflook even fruiten. Kruiden erdoor. alles verdelen in de pannetjes en ff in de oven.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaans champignonpannetje te bereiden
- Bak de champignons in de gesmolten roomboter even aan. Haal ze uit de pan en smoor de knoflook en sjalot snippers in het overgebleven vet .
- Roer er de kruiden en peper en zout door en bak even mee.
- Roer de inhoud van de pan door de champignons.
- Kwast de minimannetjes pannetjes lichtjes in met olijfolie en vul ze met de champignons.
- Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden met de dekseltjes op de pannetjes. Serveer met knapperige stukjes geroosterd brood met Italiaanse kruidenboter.