Recept
« Terug naar recepten
Asperge -ananas cocktail
PT30M
Asperge -ananas cocktail
Een heerlijk voorgerechtje.
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
uit het Aspergeboek
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperge -ananas cocktail te bereiden
- Schil de asperges en snijd ze in stukken van ongeveer 5 cm, kook ze niet té gaar met toevoeging van het zout (het kooknat is geschikt voor een aspergesoepje). Laat ze goed uitlekken en leg ze even op wat keukenpapier. Kook de eieren 10 minuten, snijd de ham klein en de ananas in stukjes. Haal het vocht uit de tomaten en snij ze in partjes, pel de eieren en snijd ook deze in partjes. Klop de mayonaise met de geperste knoflookteen, de suiker en de mosterd. Schep voorzichtig de asperges om met de ham en ananas, besprenkel met wat citroensap en verdeel de gewassen sla over de coupe's en daarop het aspergemengsel. Verdeel de saus over de cocktail en garneer het geheel met de tomatenpartjes en de eieren. Strooi hier wat verse peterselie over en zet de coupe's even op een koele plek tot ze lekker koud zijn.
- Smakelijk eten !!
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Dit is een heel lekker voorgerechtje, vooral bij warm weer.
José Lelieveld zegt:
Zoals je ziet heb ik het recept ontvangen. Hartstikke bedankt. Ik ga het in het weekend maken.
Groetjes, José