Als je het lekker vind kan je de asperges ook heel laten, dan steken ze uit het pakketje, dan verdubbel je de hoeveelheid asperges gewoon.
Ik zelf maak ze altijd dicht zodat de smaken goed door mekaar trekken.
Recept
« Terug naar recepten
Asperge in bladerdeeg
PT45M
Asperge in bladerdeeg
Een heerlijk asperge in bladerdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Asperge in bladerdeeg te bereiden
-De asperges schoonmaken en 10 minuten in kokend water leggen waaraan zout en suiker toegevoegd is.
-De pan van het vuur afnemen en de deksel op de pan doen en de asperges nog 10 minuten laten rusten.
-De asperges uit de pan scheppen en op een schone theedoek goed droog laten worden en afkoelen.
-De bladerdeegplakken uitspreiden op een werkblad en laten ontdooien.
-De plakken ham erover verdelen.
-Iedere plak ham besmeren met de boursin en peper erover strooien.
-De eieren in plakjes snijden en erover verdelen.
-De afgekoelde asperges in 2 snijden en op iedere plak bladerdeeg 3 stukken asperge leggen.
-De plakken bladerdeeg dubbelvouwen en de randen goed dichtdrukken met een vork.
-Ieder pakketje bekwasten met het losgeklopte ei.
-Afbakken in een voorverwarmde oven van 180C tot ze mooi bruin zijn (Dit duurt ongeveer 15 minuten).
-De pan van het vuur afnemen en de deksel op de pan doen en de asperges nog 10 minuten laten rusten.
-De asperges uit de pan scheppen en op een schone theedoek goed droog laten worden en afkoelen.
-De bladerdeegplakken uitspreiden op een werkblad en laten ontdooien.
-De plakken ham erover verdelen.
-Iedere plak ham besmeren met de boursin en peper erover strooien.
-De eieren in plakjes snijden en erover verdelen.
-De afgekoelde asperges in 2 snijden en op iedere plak bladerdeeg 3 stukken asperge leggen.
-De plakken bladerdeeg dubbelvouwen en de randen goed dichtdrukken met een vork.
-Ieder pakketje bekwasten met het losgeklopte ei.
-Afbakken in een voorverwarmde oven van 180C tot ze mooi bruin zijn (Dit duurt ongeveer 15 minuten).