Recept
« Terug naar recepten
Asperge in bladerdeeg
PT35M
Asperge in bladerdeeg
Een heerlijk asperge in bladerdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
maison culinaire
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperge in bladerdeeg te bereiden
De eindstukken van de asperge afsnijden, de asperge schillen en halveren
(ca. 10 cm lange stukken). De asperge in kokend zoutwater met suiker
en boter geven en ongeveer 15 minuten laten koken. De asperge volledig
laten afkoelen (dit is belangrijk in verband met de bladerdeeg).
15 bladerdeegbladeren apart neerleggen en laten ontdooien. Mascarpone, bieslookrolletjes, zout en peper vermengen. 12 bladerdeegbladeren tot
een rechthoek (18 x 20 cm) uitrollen. Een theelepel mascarponecrème
in het midden geven. Steeds 6 stukjes asperge erop leggen. De deegrand
met eiwit bestrijken. Eerst de smalle deegranden over de asperge leggen
en de ingeklapte deegranden weer met eiwit bestrijken. Vervolgens het hele
pakje oprollen. Voor de versiering van het overige bladerdeeg 12 lange
strepen snijden, met eiwit bestrijken en als strik om het pakje leggen. De aspergepakjes op een met bekpapier uitgelegde bakplaat leggen. Met een
houtje meermaals insteken en 15 minuten laten rusten (voor de deeg).
Eigeel en slagroom vermengen en de pakjes ermee bestrijken. In het
midden van de voorverwarmde fornuis bij 225 graden (heetlucht 200 graden)
20-25 minuten goudbruin laten bakken.
Tip: lekker met sauce hollandaise, sla en ham.
(ca. 10 cm lange stukken). De asperge in kokend zoutwater met suiker
en boter geven en ongeveer 15 minuten laten koken. De asperge volledig
laten afkoelen (dit is belangrijk in verband met de bladerdeeg).
15 bladerdeegbladeren apart neerleggen en laten ontdooien. Mascarpone, bieslookrolletjes, zout en peper vermengen. 12 bladerdeegbladeren tot
een rechthoek (18 x 20 cm) uitrollen. Een theelepel mascarponecrème
in het midden geven. Steeds 6 stukjes asperge erop leggen. De deegrand
met eiwit bestrijken. Eerst de smalle deegranden over de asperge leggen
en de ingeklapte deegranden weer met eiwit bestrijken. Vervolgens het hele
pakje oprollen. Voor de versiering van het overige bladerdeeg 12 lange
strepen snijden, met eiwit bestrijken en als strik om het pakje leggen. De aspergepakjes op een met bekpapier uitgelegde bakplaat leggen. Met een
houtje meermaals insteken en 15 minuten laten rusten (voor de deeg).
Eigeel en slagroom vermengen en de pakjes ermee bestrijken. In het
midden van de voorverwarmde fornuis bij 225 graden (heetlucht 200 graden)
20-25 minuten goudbruin laten bakken.
Tip: lekker met sauce hollandaise, sla en ham.