KookJij

Bladerdeeggebak met zalm

Een heerlijk bladerdeeggebak met zalm recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bladerdeeggebak met zalm te bereiden

Bloem en kruiden goed mengen wentel de zalm erin en bak deze vervolgens langs beide zijde kort aan in boter.
Bladerdeeg een beetje uitrollen, leg er de zalm op.
Bevochtig de uiteinde van het bladerdeeg met een beetje water vouw dicht.
Leg de sluiting van het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.
Smeer het gebak in met water of losgeklopt eike.
Bak deze +/- 30 min in een voorverwarmde oven op 200 gr.
Dresseer de borden met koude groenten naar keuze leg het heerlijk zalmbroodje erop en serveer er een heerlijk sausje bij.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst