Recept
« Terug naar recepten
Bladerdeeggebak met zalm
PT40M
Bladerdeeggebak met zalm
Een heerlijk bladerdeeggebak met zalm recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bladerdeeggebak met zalm te bereiden
Bloem en kruiden goed mengen wentel de zalm erin en bak deze vervolgens langs beide zijde kort aan in boter.
Bladerdeeg een beetje uitrollen, leg er de zalm op.
Bevochtig de uiteinde van het bladerdeeg met een beetje water vouw dicht.
Leg de sluiting van het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.
Smeer het gebak in met water of losgeklopt eike.
Bak deze +/- 30 min in een voorverwarmde oven op 200 gr.
Dresseer de borden met koude groenten naar keuze leg het heerlijk zalmbroodje erop en serveer er een heerlijk sausje bij.
Bladerdeeg een beetje uitrollen, leg er de zalm op.
Bevochtig de uiteinde van het bladerdeeg met een beetje water vouw dicht.
Leg de sluiting van het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.
Smeer het gebak in met water of losgeklopt eike.
Bak deze +/- 30 min in een voorverwarmde oven op 200 gr.
Dresseer de borden met koude groenten naar keuze leg het heerlijk zalmbroodje erop en serveer er een heerlijk sausje bij.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.