Recept
« Terug naar recepten
Aspergecrèmesoep
PT30M
Aspergecrèmesoep
Een heerlijk aspergecrèmesoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Expo 58 (Libelle)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergecrèmesoep te bereiden
1. Schil de asperges. Snij de kopjes van de stengels in stukken. Kook de aspergeschillen 10 minuten in 1l water met een vleugje citroensap, de grofgesneden ui en het kruidentuiltje. Laat afkoelen. Zeef en druk goed uit.
2. Kook de aspergepunten 3 minuten in de gezeefde bouillon. Zet ze aan de kant.
3. Kook de aspergestengels goed gaar in dezelfde bouillon. Pureer de stengels met een paar eetlepels bouillon. Bewaar de rest van de bouillon.
4. Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem. Strooi er de bloem bij. Roer goed glad. Leng aan met de bouillon. Roer weer goed glad en laat een paar minuten stevig doorkoken. Voeg er de aspergepuree en de room aan toe. Kruid naar smaak bij met muskaatnoot, peper en zout.
5. Breng weer tot tegen de kook aan. Werk af met de aspergepunten. Serveer goed heet.
2. Kook de aspergepunten 3 minuten in de gezeefde bouillon. Zet ze aan de kant.
3. Kook de aspergestengels goed gaar in dezelfde bouillon. Pureer de stengels met een paar eetlepels bouillon. Bewaar de rest van de bouillon.
4. Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem. Strooi er de bloem bij. Roer goed glad. Leng aan met de bouillon. Roer weer goed glad en laat een paar minuten stevig doorkoken. Voeg er de aspergepuree en de room aan toe. Kruid naar smaak bij met muskaatnoot, peper en zout.
5. Breng weer tot tegen de kook aan. Werk af met de aspergepunten. Serveer goed heet.