KookJij

Aspergefeuillets met oester en kaas

Een heerlijk aspergefeuillets met oester en kaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aspergefeuillets met oester en kaas te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden.Kook ondertussen de asperges 2 minuten en laat ze c.a.7 minuten in het hete water staan,ze zijn dan half gaar. Plaats de ongeopende oesters in de oven en laat de schelpen open gaan.Laat ze in de schelp afkoelen.Snijd de punten van de asperges,halveer die in de lengte en leg ze apart.Snijd de onderzijde van de asperges zeer fijn.Snijd de 10 plakjes bladerdeeg diagonaal door en leg op iedere helft een gehalveerde aspergepunt.Strijk een theelepeltje crème fraiche over de asperges,Bestrooi met peper en zout.Bestrijk de randen van het bladerdeeg met losgeroerd ei en rol het deeg om de asperge als een croissant.Bestrijk de bovenkant met eidooier.Verwijder de bovenste helft van de oesterschelp en verdeel de fijn gesneden asperge over de oester in schelp.Voeg een klein klontje boter en een beetje Crème fraiche toe.Bestrooi het geheel met peper en zout en dek de schelpen af met geraspte kaas.Bak de feuilletès in de oven in 10 minuten mooi bruin en gratineer de oesterschelpen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst