KookJij

Aspergehapjes

Een heerlijk aspergehapjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Dranken - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookboekje van
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aspergehapjes te bereiden

-Blancheer de asperges 4 minuten in een pan met kokend water.
-Spoel ze met koud water af en laat heel goed uitlekken.
-(Als je asperges uit pot of blik hebt kun je de vorige stappen overslaan.)
-Snijd de asperges in stukjes van 10 cm.
-Doe het zout, peper en citroenschil in een ondiepe schaal en rol de asperges erdoor.
-Snijd de plakken ham doormidden.
-Snijd de plakken bladerdeeg doormidden.
-Rol de gekruide asperges in een plak ham op en leg op het bladerdeeg en rol het bladerdeeg er goed omheen.
-Klop de eidooier los met wat water en bestrijk het bladerdeegpakje er goed mee, ook de zijkanten zodat alles goed ingepakt is, de naden goed aandrukken, het moet een gesloten pakketje zijn.
-Leg de rolletjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en strijk de rest van de eidooier erover uit.
-Bestrooi ze nu met de sesamzaadjes.
-Afbakken in een voorverwarmde oven van 200°C ± 20 minuten.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Als je het lekker vindt kun je op de plakjes ham, voordat je de asperge erop legt wat geraspte kaas strooien en dan pas oprollen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst