Recept
« Terug naar recepten
Aspergemousse met zalm
PT25M
Aspergemousse met zalm
Een heerlijk aspergemousse met zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
-@ddie van den Heuvel
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergemousse met zalm te bereiden
Kook de asperges in water met wat zout, verfris ze in koud water en pureer ze.
Laat de gelatine weken in koud water. Warm de groentenbouillon op. Voeg er de boter, wat citroensap en aspergepuree aan toe. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het aspergemengsel. Roer goed door en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de slagroom en spatel onder het asperge- mengsel.
Snijd de zalm in reepjes en vul er de glaasjes mee. Lepel er de aspergemousse op en laat opstijven in de koelkast.
Garneer met lompviseitjes en wat dille.
Laat de gelatine weken in koud water. Warm de groentenbouillon op. Voeg er de boter, wat citroensap en aspergepuree aan toe. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het aspergemengsel. Roer goed door en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de slagroom en spatel onder het asperge- mengsel.
Snijd de zalm in reepjes en vul er de glaasjes mee. Lepel er de aspergemousse op en laat opstijven in de koelkast.
Garneer met lompviseitjes en wat dille.
Mijn kookverhaal (-@ddie van den Heuvel)
Zelf heb ik de garnering gemaakt met een schijfje truffel.