Lekker als voorgerecht, maar ook als borrelhapje of buffetgerecht heel geschikt.
Je kunt de quiches goed invriezen. Bak ze dan niet te bruin. Wil je ze gaan eten, doe ze dan bevroren in een voorverwarmde oven op 200 graden. Bak ze plm. 15 minuten en je kunt gaan smullen.
Recept
« Terug naar recepten
Mini quiches met zalm en groene asperges
PT10M
Mini quiches met zalm en groene asperges
Bladerdeegtaartjes met groene asperges en gerookte zalm.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mini quiches met zalm en groene asperges te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Steek zo groot mogelijke rondjes uit het bladerdeeg. Vorm van het overgebleven deeg een randje rond het bladerdeeg (zie foto). Prik het deeg in met een vork.
- Bak de bladerdeegrondjes plm. 5 minuten voor in de voorverwarmde oven. De binnenkant staat nu iets bol. Druk dit naar beneden.
- Verwijder een stukje van de onderkant van de asperges. Snij de asperges in 3 of 4 stukken. Kook ze 3 minuten in water met zout. Laat uitlekken.
- Klop het ei met de slagroom tot een gladde massa. Maak op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
- Bekleed het bladerdeeg met de asperges en de gerookte zalm. Strooi er wat dille over. Giet de eimassa erover en bak de quiches plm. 12 - 15 minuten onderin de hete oven. (De tijd is afhankelijk van jouw oven! )