Natuurlijk kun je dit gerechtje ook maken met asperges uit pot of glas...... maar er gaat uiteraard niets boven vers.
Ook lekker en apart met groene asperges.
Als tussengerecht, voorgerechtje of amuse. En..... Heerlijk met een glaasje pinot grigio.
Recept
« Terug naar recepten
Aspergemousse in een glaasje . een Gouden Combi.
PT20M
Aspergemousse in een glaasje . een Gouden Combi.
In hetasperge hoogseizoen maak ik graag allerlei soorten gerechten met de koningin dergroente in de hoofdrol.
Zo kocht ik iets meer asperges om dit heerlijke tussengerecht of amuse voor vrienden te maken.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergemousse in een glaasje . een Gouden Combi. te bereiden
- Kook de asperges gaar in wat zout of in een bouillonblokje en laat iets afkoelen.
- Week de gelatine in koud water.
- Klop ondertussen de slagroom lobbig en zet opzij.
- Pureer dan de asperges in de keukenmachine of met de staafmixer.( bewaar 4 kopjes voor de garnering) .
- Verwarm de puree in een steelpannetje.
- Knijp de gelatine uit en los deze op in de puree van asperges.
- Laat weer even iets afkoelen . Roer dan de aspergepuree door de lobbige slagroom en breng goed op smaak met peper en zout.
- Breng de puree over in leuke glaasjes en zet minimaal één uur in de koelkast om op te laten stijven.
- Garneer vlak voor het serveren met een aspergekopje wat zalm snippertjes en eventueel een blaadje peterselie, of wat bieslook.