Recept
« Terug naar recepten
Aspergepannenkoek
PT30M
Aspergepannenkoek
Een heerlijk aspergepannenkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergepannenkoek te bereiden
Zeef de bloem in een kom, druk er een kuiltje in, giet er de melk in, voeg er de eieren en het zout aan toe en roer alles tot een mooi glad beslag.
Smelt de boter en roer die erdoor.
Laat het beslag een uurtje rusten.
Schil en gaar de witte en groene asperges volgens de aanwijzingen in het basisrecept.
Haal de asperges uit het kooknat, dep ze droog en snij de stengels in stukken van ± 3 centimeter.
Smelt een klontje boter in de koekenpan, leg er een kwart van de aspergestukken in, giet er het pannenkoekenbeslag bij en laat de onderkant mooi goud- bruin bakken.
Keer de pannenkoek om en bak ook de andere kant.
Smelt de boter en roer die erdoor.
Laat het beslag een uurtje rusten.
Schil en gaar de witte en groene asperges volgens de aanwijzingen in het basisrecept.
Haal de asperges uit het kooknat, dep ze droog en snij de stengels in stukken van ± 3 centimeter.
Smelt een klontje boter in de koekenpan, leg er een kwart van de aspergestukken in, giet er het pannenkoekenbeslag bij en laat de onderkant mooi goud- bruin bakken.
Keer de pannenkoek om en bak ook de andere kant.