Recept
« Terug naar recepten
Aspergeroomijs
PT45M
Aspergeroomijs
Een heerlijk aspergeroomijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > IJs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergeroomijs te bereiden
Bereiding:
Doe de eierdooiers, 105 gram suiker en maïzena in een diepe kom.
Klop dit met de mixer totdat de eierdooiers wit van kleur zijn.
Roer de melkpoeder door het aspergevocht en breng dit aan de kook.Voeg dit beetje bij beetje aan het eimengsel toe.
Pureer de gekookte asperges en voeg ze toe.
Verwarm op een laag vuur onder voortdurend roeren gedurende circa 2 minuten.
Laat het geheel eerst in een koudwaterbad en daarna in de koelkast op 8ºC koelen.
Klop de room met 45 gram basterdsuiker en de vanillesuiker tot hij halfzacht is en voeg deze bij de aspergepuree en de afgekoelde melkcompositie.Meng het geheel goed door elkaar.
Zet de ijsmachine op de laagste stand en giet het mengsel in de koelkom.
Doe de eierdooiers, 105 gram suiker en maïzena in een diepe kom.
Klop dit met de mixer totdat de eierdooiers wit van kleur zijn.
Roer de melkpoeder door het aspergevocht en breng dit aan de kook.Voeg dit beetje bij beetje aan het eimengsel toe.
Pureer de gekookte asperges en voeg ze toe.
Verwarm op een laag vuur onder voortdurend roeren gedurende circa 2 minuten.
Laat het geheel eerst in een koudwaterbad en daarna in de koelkast op 8ºC koelen.
Klop de room met 45 gram basterdsuiker en de vanillesuiker tot hij halfzacht is en voeg deze bij de aspergepuree en de afgekoelde melkcompositie.Meng het geheel goed door elkaar.
Zet de ijsmachine op de laagste stand en giet het mengsel in de koelkom.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Ik zou het je misschien kunnen uitleggen, maar welk merk en type.
Zelf heb ik een Philips en daar gaat de bak van in de diepvries.Je haalt de bak uit de diepvries en doe de vloeistof erin en draaien maar!!!!!.
succes:);).m.v.g. Bert Allers
hns zegt:
Gie Renaers zegt: