KookJij

Aspergeroomijs

Een heerlijk aspergeroomijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > IJs
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aspergeroomijs te bereiden

Bereiding:

Doe de eierdooiers, 105 gram suiker en maïzena in een diepe kom.
Klop dit met de mixer totdat de eierdooiers wit van kleur zijn.
Roer de melkpoeder door het aspergevocht en breng dit aan de kook.Voeg dit beetje bij beetje aan het eimengsel toe.
Pureer de gekookte asperges en voeg ze toe.
Verwarm op een laag vuur onder voortdurend roeren gedurende circa 2 minuten.
Laat het geheel eerst in een koudwaterbad en daarna in de koelkast op 8ºC koelen.
Klop de room met 45 gram basterdsuiker en de vanillesuiker tot hij halfzacht is en voeg deze bij de aspergepuree en de afgekoelde melkcompositie.Meng het geheel goed door elkaar.
Zet de ijsmachine op de laagste stand en giet het mengsel in de koelkom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gie Renaers

Gie Renaers zegt:
Fantastisch
bertal

bertal zegt:
hns,
Ik zou het je misschien kunnen uitleggen, maar welk merk en type.
Zelf heb ik een Philips en daar gaat de bak van in de diepvries.Je haalt de bak uit de diepvries en doe de vloeistof erin en draaien maar!!!!!.
succes:);).m.v.g. Bert Allers
hns

hns zegt:
Heb net een bijna nieuwe ijsmachien gekregen, zonder gebruiksaanwijzing. Kun je uitleggen hoe dit werkt?
hns

hns zegt:
Ga ik proberen, lijkt me zeker super. grt Hans