Verdeel over de borden en schenk daarbij een Sauvignon Blanc of evt.een Cabernet Franc.
Gebruik nog wat extra kaas om het geheel te bestrooien.
Recept
« Terug naar recepten
Asperges en Doperwtjes met Pasta
PT40M
Asperges en Doperwtjes met Pasta
Een heerlijk asperges en doperwtjes met pasta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges en Doperwtjes met Pasta te bereiden
1).Kook de pasta al dente, giet af en spoel met koud water. Bewaar 1 kopje kookvocht.
2).Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit daarin aan de uien met knoflook en asperges. Roer tijdens het fruiten regelmatig door en laat dat zo lang gebeuren tot de asperges zacht beginnen te worden.
3).Voeg de bouillon toe en laat dat voor de helft inkoken.
4).Voeg dan de erwtjes toe en de slagroom en kook dat door, onder af en toe roeren, tot het geheel begint in te dikken.
5).Voeg dan de pasta toe en warm het geheel door.
6).Dan de salie met de boter en de kaas er goed door roeren en op smaak afmaken met veel peper en wat zeezout.
7).Als het geheel te dik mocht worden hebt U te alle tijde nog het kopje kookvocht om te verdunnen.
2).Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit daarin aan de uien met knoflook en asperges. Roer tijdens het fruiten regelmatig door en laat dat zo lang gebeuren tot de asperges zacht beginnen te worden.
3).Voeg de bouillon toe en laat dat voor de helft inkoken.
4).Voeg dan de erwtjes toe en de slagroom en kook dat door, onder af en toe roeren, tot het geheel begint in te dikken.
5).Voeg dan de pasta toe en warm het geheel door.
6).Dan de salie met de boter en de kaas er goed door roeren en op smaak afmaken met veel peper en wat zeezout.
7).Als het geheel te dik mocht worden hebt U te alle tijde nog het kopje kookvocht om te verdunnen.