Recept
« Terug naar recepten
Asperges gegratineerd
PT30M
Asperges gegratineerd
Een heerlijk asperges gegratineerd recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges gegratineerd te bereiden
Stoom de asperges gedurende 20 minuten, leg ze in de ingevette ovenschotel. Ontvel en ontpit de tomaat en snij in blokjes. Verhit de boter, fruit hierin de fijngesnipperde sjalot, voeg tomatenblokjes, fijngehakte basilicum en suiker toe, laat even fruiten breng op smaak met peper en zout en verdeel over de asperges. Brokkel de kaas fijn en roer door de room, verdeel eveneens over de asperges. Zet de schotel gedurende 3 minuten onder grill en dien op met gestoomde aardappelen en vlees naar keuze.