KookJij

Asperges in het zoetzuur

Weer een geheel nieuw project met asperges. Ik had pas ergens gezien dat ze ook asperges in het zoetzuur inmaken, lekker voor over een salade of bij de borrel op een tapas plankje en bij een aperitief. Ik was nieuwsgierig hoe dit zou smaken en heb dus de proef op de som genomen. En dit was het heerlijke resultaat
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Asperges in het zoetzuur te bereiden

  1. Schil de asperges en snij in stukjes van ongeveer 1 ½ cm.
  2. Doe azijn en water in een pan en breng het aan de kook, voeg dan suiker, laurier, chili, piment, zout en mosterdzaden toe en laat het geheel ongeveer 5 minuutjes zachtjes koken.
  3. Voeg dan de asperges toe en laat ze nog ongeveer 10 minuutjes zachtjes meekoken. Ze mogen nog een beetje bite hebben. Eventueel kooktijd aanpassen.
  4. Doe de asperges met het nat in schone potjes met schroefdeksel, doe het deksel stevig dicht en zet ze op de kop om vacuüm te trekken. (Net als bij jam.)

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Het vocht dat overblijft is lekker als basis om een dressing mee te maken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst