KookJij

Asperges (witte en/of groene) met ham & pasta

Ook in de Italiaanse keuken komen asperges regelmatig voor. Samen met pasta is dit voor velen een heerlijk gerecht. Ik heb deze keer een combinatie van witte en groene asperges gebruikt. Je kunt ook alleen witte gebruiken maar dan ziet het geheel er een beetje bleek uit. Het is niet zo dat met alleen witte asperges de smaak minder is, maar het oog wil tenslotte ook wat. Heb je alleen groene tot je beschikking of vind je die lekkerder dan is dat ook geen enkel probleem. Je kunt hier dus alle kanten mee op.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Asperges (witte en/of groene) met ham & pasta te bereiden

  1. Asperges schillen en in stukken snijden.
  2. Kook de asperges, met de foelie in +/- 8 minuten beetgaar en laat de asperges uitlekken.
  3. Kook penne of andere pasta volgens de bereidingswijze al dente.
  4. Verhit olie in een pan en bak daarin de fijngesneden ui en de hamreepjes.
  5. Voeg het bouillontablet en de kookroom toe dn daarna de uitgelekte asperges
  6. Als laatste de pasta schep je de past erdoor.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

In kleine porties kan dit ook heel goed als voorgerecht.
Serveer met ciabatta.
Vergezeld van een heerlijke gekoelde Pinot Grigrio.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst