Recept
« Terug naar recepten
Asperges in kip met kervelsaus
PT45M
Asperges in kip met kervelsaus
Een heerlijk asperges in kip met kervelsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
we4you2
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges in kip met kervelsaus te bereiden
Pletten van kipfilets Niet iedereen beschikt over een hakbijltje in de keuken, in dat geval gaat u als volgt te werk. Leg een handdoek op het werkblad, leg daarop een gladde snijplank bekleed met plastic folie. Leg de kipfilets op de plank en dek ze af met plastic folie. Klop met een zware koekenpan zachtjes met veel slagen op de filet tot ze heel dun is geworden. Tip Dit gerecht is niet seizoensgebonden. Het kan buiten onze 'aspergetijd' uitstekend met groene asperges gemaakt worden, deze zijn immers het hele jaar door verkrijgbaar. Omdat groene asperges vaak dunner zijn hebt u per rolletje vier asperges meer nodig. Schil groene asperges vanaf de onderkant maar tot halverwege.
Verwarm de oven voor tot 180°C. Verwijder de peesjes uit de kipfilets en plet de filets tussen twee velletjes plastic folie. Peper en zout de filets. Schil de asperges eventueel, snijd de uiteinden eraf en kook alles in water met twee derde van de boter in circa 10 minuten niet te gaar. Pureer de gare uiteinden van de asperges met een beetje van het kookvocht glad (u heeft 2 dl aspergepuree nodig). Rol in elke kipfilet 4 asperges en leg de rolletjes in een beboterde ovenschaal. Bestrijk de kip met boter. Zet de schaal afgedekt 15 minuten in de oven. Smelt voor de kervelsaus de boter in een pan, voeg de bloem toe en laat deze circa 1 minuut garen. Voeg de slagroom, de aspergepuree en de wijn toe. Laat de saus zachtjes doorkoken en breng haar op smaak met peper en zout. Roer ten slotte de fijngesneden kervel erdoor. Snijd de kiprolletjes schuin in stukjes en verdeel ze op verwarmde borden, schep er een beetje saus naast en garneer met ontvelde kerstomaatjes en kervel. Geef er bijvoorbeeld peultjes en gekookte bloemige aardappels bij.
Verwarm de oven voor tot 180°C. Verwijder de peesjes uit de kipfilets en plet de filets tussen twee velletjes plastic folie. Peper en zout de filets. Schil de asperges eventueel, snijd de uiteinden eraf en kook alles in water met twee derde van de boter in circa 10 minuten niet te gaar. Pureer de gare uiteinden van de asperges met een beetje van het kookvocht glad (u heeft 2 dl aspergepuree nodig). Rol in elke kipfilet 4 asperges en leg de rolletjes in een beboterde ovenschaal. Bestrijk de kip met boter. Zet de schaal afgedekt 15 minuten in de oven. Smelt voor de kervelsaus de boter in een pan, voeg de bloem toe en laat deze circa 1 minuut garen. Voeg de slagroom, de aspergepuree en de wijn toe. Laat de saus zachtjes doorkoken en breng haar op smaak met peper en zout. Roer ten slotte de fijngesneden kervel erdoor. Snijd de kiprolletjes schuin in stukjes en verdeel ze op verwarmde borden, schep er een beetje saus naast en garneer met ontvelde kerstomaatjes en kervel. Geef er bijvoorbeeld peultjes en gekookte bloemige aardappels bij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
smeekes51 zegt:
djmagich zegt:
Dit zijn gewoon takjes kervel. Je kan ook gedroogde kervel gebruiken.