KookJij

Asperges in kip met kervelsaus

Een heerlijk asperges in kip met kervelsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: we4you2
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Asperges in kip met kervelsaus te bereiden

Pletten van kipfilets Niet iedereen beschikt over een hakbijltje in de keuken, in dat geval gaat u als volgt te werk. Leg een handdoek op het werkblad, leg daarop een gladde snijplank bekleed met plastic folie. Leg de kipfilets op de plank en dek ze af met plastic folie. Klop met een zware koekenpan zachtjes met veel slagen op de filet tot ze heel dun is geworden. Tip Dit gerecht is niet seizoensgebonden. Het kan buiten onze 'aspergetijd' uitstekend met groene asperges gemaakt worden, deze zijn immers het hele jaar door verkrijgbaar. Omdat groene asperges vaak dunner zijn hebt u per rolletje vier asperges meer nodig. Schil groene asperges vanaf de onderkant maar tot halverwege.

Verwarm de oven voor tot 180°C. Verwijder de peesjes uit de kipfilets en plet de filets tussen twee velletjes plastic folie. Peper en zout de filets. Schil de asperges eventueel, snijd de uiteinden eraf en kook alles in water met twee derde van de boter in circa 10 minuten niet te gaar. Pureer de gare uiteinden van de asperges met een beetje van het kookvocht glad (u heeft 2 dl aspergepuree nodig). Rol in elke kipfilet 4 asperges en leg de rolletjes in een beboterde ovenschaal. Bestrijk de kip met boter. Zet de schaal afgedekt 15 minuten in de oven. Smelt voor de kervelsaus de boter in een pan, voeg de bloem toe en laat deze circa 1 minuut garen. Voeg de slagroom, de aspergepuree en de wijn toe. Laat de saus zachtjes doorkoken en breng haar op smaak met peper en zout. Roer ten slotte de fijngesneden kervel erdoor. Snijd de kiprolletjes schuin in stukjes en verdeel ze op verwarmde borden, schep er een beetje saus naast en garneer met ontvelde kerstomaatjes en kervel. Geef er bijvoorbeeld peultjes en gekookte bloemige aardappels bij.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

djmagich

djmagich zegt:
Hallo Annelies,
Dit zijn gewoon takjes kervel. Je kan ook gedroogde kervel gebruiken.
smeekes51

smeekes51 zegt:
Beste Marijke, dit lijkt mij een heerlijke recept maar ik heb geen idee wat kervel takjes zijn, misschien weet je de naam in het Engels en als dat zo is ken me alsjeblieft het door sturen aan mij. hartelijk dank Annelies