Recept
« Terug naar recepten
Asperges met gepocheerde zalm en bieslooksaus
PT35M
Asperges met gepocheerde zalm en bieslooksaus
Een heerlijk asperges met gepocheerde zalm en bieslooksaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges met gepocheerde zalm en bieslooksaus te bereiden
Voorbereiden:
Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant.
Kook ze in ruim water met een beetje zout,
½ tl suiker en de helft van de boter in 10-15 minuten gaar.
Snipper intussen de gepelde sjalotjes en fruit deze in de rest van de boter.
Blus af met de helft van de wijn en laat het zover inkoken tot het vocht verdampt is.
Giet de kookroom erbij en breng de saus op smaak met peper en zout.
Houd de saus even warm.
Breng intussen de rest van de wijn en ¼ ltr water aan de kook .
Bestrooi de zalmmoten met peper en zout en laat ze op een lage stand in het vocht 8 minuten garen ( pocheren ).
Bereiden:
Haal de asperges uit het kookvocht.
Laat ze eventueel op een schone theedoek goed uitlekken.
Verdeel ze over 4 borden.
Serveer de zalm erop.
Roer de bieslook door de saus.
Giet een beetje saus over de zalm en geef de rest er apart bij.
Garneer met een plakje citroen en serveer er gekookte krieltjes bij.
Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant.
Kook ze in ruim water met een beetje zout,
½ tl suiker en de helft van de boter in 10-15 minuten gaar.
Snipper intussen de gepelde sjalotjes en fruit deze in de rest van de boter.
Blus af met de helft van de wijn en laat het zover inkoken tot het vocht verdampt is.
Giet de kookroom erbij en breng de saus op smaak met peper en zout.
Houd de saus even warm.
Breng intussen de rest van de wijn en ¼ ltr water aan de kook .
Bestrooi de zalmmoten met peper en zout en laat ze op een lage stand in het vocht 8 minuten garen ( pocheren ).
Bereiden:
Haal de asperges uit het kookvocht.
Laat ze eventueel op een schone theedoek goed uitlekken.
Verdeel ze over 4 borden.
Serveer de zalm erop.
Roer de bieslook door de saus.
Giet een beetje saus over de zalm en geef de rest er apart bij.
Garneer met een plakje citroen en serveer er gekookte krieltjes bij.
bertal zegt:
Bedankt voor de leuke reactie.m.v.g. Bert:);)