Recept
« Terug naar recepten
Asperges met hollandaisesaus
PT20M
Asperges met hollandaisesaus
Een heerlijk asperges met hollandaisesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges met hollandaisesaus te bereiden
Schil de asperges vanaf de kopjes met een dunschiller en verwijder ca.2 cm.van de onderkanten.Breng een (asperge) pan met ruim water,wat zout,klontje boter en de suiker aan de kook.Kook de asperges in ca.15 min.gaar.Pers de citroen uit.Was de basilicum en hak de helft fijn.Mix met een staafmixer de eidooiers met de yoghurt,1 tl.citroensap en wat zout.Laat de boter smelten en voeg terwijl je mixt de gesmolten boter eerst druppelgewijs en vervolgens in een dun straaltje toe.Breng de saus op smaak met de fijngehakte basilicum,overgebleven citroensap,peper en zout.Laat de asperges uitlekken en verdeel ze met de beenham over 4 borden.Schenk de hollandaisesaus erover en garneer met wat blaadjes basilicum.