KookJij

Asperges met Kervelsaus en Lamshaas

Asperge met ham en eieren, asperges met gerookte zalm en mayo, dat weten we nu wel. Je kunt de asperges ook gebruiken bij de hoofdmaaltijd.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Marcus Huibers (Volkskrant 7 mei 2015)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Asperges met Kervelsaus en Lamshaas te bereiden

  1. Doe de asperges samen met de schillen en kontjes in een geschikte pan en giet water over de asperges tot ze onder staan. Doe een flinke kluit roomboter er bij en breng aan de kook. Kook nog even 5 - 10 minuten door tot de gewenste gaarheid en laat afkoelen in het eigen vocht.
  2. Fruit de ui aan tot ze glazig begint te worden en doe dan de knoflook er bij. Roer nog een minuutje door en giet dan de wijn er bij. Laat dit geheel inkoken tot de helft overblijft.
  3. Doe dan de crême fraiche er bij en breng weer aan de kook. Laat minstens 5 minuten doorkoken en breng het geheel op smaak met zeezout, vers gemalen zwarte peper en een scheutje citroensap. Houd warm.
  4. Kruid de lamshaasjes met flink vers gemalen zwarte peper en bak ze dan in een paar eetlepels roomboter 3 minuten aan elke kant.
  5. Wikkel de haasjes in alu-folie en zet apart.
  6. Verwijder de dikke stelen van de kervel, snijd de rest klein en doe in een kom. Giet daarover de hete roomsaus en pureer de saus met de kervel tot een homogeen geheel.
  7. Verdeel de asperges over de voorverwarmde borden en daarna de in plakken gesneden lamshaas. Geef er gekookte aardappels bij en geef er ruim saus bij / op.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een Kabinett of Spätlese Riesling Trocken bij of een droge Pinot Gris uit de Elzas

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Louis Verpaalen

Louis Verpaalen zegt:
Mooi!