KookJij

Asperges met ossenhaas en rode wijn saus

Een heerlijk asperges met ossenhaas en rode wijn saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Asperges met ossenhaas en rode wijn saus te bereiden

Schil de asperges
Maak de groente schoon en snij in stukken.

Braad de ossenhaas in boter en schroei deze dicht.
Kruid het vlees met peper en zout en zet het weg in aluminiumfolie.
Bak de gesneden groenten in het braadvocht en blus af met kalfsfond en rode wijn.
Laat dit op een laag vuur sudderen.
Kruid de saus met peper en zout.

Kook de asperges beetgaar.
Snij de ossenhaas in 5 gelijke stukken, voeg een klontje boter toe en zet het vlees afgedekt met aluminiumfolie 8 min. 160 graden in voorverwarmde oven.
Zeef de saus en monteer hem af met demi glace.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ik

ik zegt:
klinkt goed hoor!!;)
ik

ik zegt:
klinkt goed! ;)