Recept
« Terug naar recepten
Asperges met sint-jacobsmosselen
PT45M
Asperges met sint-jacobsmosselen
Een heerlijk asperges met sint-jacobsmosselen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
het Aspergeboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges met sint-jacobsmosselen te bereiden
Bereid de kreeftensaus.
Schil d asperges en gaar ze volgens het basisrecept.
(recept Bert Allers)
Verhit de olijfolie in een koekenpan of op een bakplaat.
Bestrooi de coquilles met wat versgemalen witte peper en zout en bak ze kort aan beide zijden in de hete olijfolie.
Hod de coquilles warm.
Til de asperges met de theedoek uit het kooknat en laat ze goed uitlekken.
Verhit het kooknat tot het kookpunt en pocheer er de zeekraal in.
Leg de asperges op de borden, leg er een coquilles op en lepel wat kreeftensaus over de asperges.
Garneer met de zeekraal.
Schil d asperges en gaar ze volgens het basisrecept.
(recept Bert Allers)
Verhit de olijfolie in een koekenpan of op een bakplaat.
Bestrooi de coquilles met wat versgemalen witte peper en zout en bak ze kort aan beide zijden in de hete olijfolie.
Hod de coquilles warm.
Til de asperges met de theedoek uit het kooknat en laat ze goed uitlekken.
Verhit het kooknat tot het kookpunt en pocheer er de zeekraal in.
Leg de asperges op de borden, leg er een coquilles op en lepel wat kreeftensaus over de asperges.
Garneer met de zeekraal.
bertal zegt:
Korte maar fijne reactie, fijne feestdagen, kook ze:);)m.v.g. Bert Allers