Recept
« Terug naar recepten
Asperges met snoekbaarsfilet en tagliatelle
PT50M
Asperges met snoekbaarsfilet en tagliatelle
Een heerlijk asperges met snoekbaarsfilet en tagliatelle recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges met snoekbaarsfilet en tagliatelle te bereiden
Bereiding:
Roomsaus:
Smelt 50 gram boter in een sauspannetje en roer er 50 gram bloem door.
Laat de massa 5 min garen en giet er dan de hete melk bij.
Klop de room lobbig.
Verwarm de bechemelsaus en roer er de lobbig geslagen room door.
Breng de saus op smaak met wat citroensap van 1/2 citroen en eventueel wat zout en peper.
Houd de roomsaus warm.
Klaar de boter door ze in een pannetje te smelten, het bovendrijvende wit af te scheppen en de boter voorzichtig in een kommetje te gieten, erop letten dat het witte bezinksel in het pannetje achterblijft.
Schil de asperges en zet ze in koud water.
Gaar de asperges volgens basisrecept.
Giet de geklaarde boter in een braadpan en verhit ze.
Bestrooi de snoekbaarsfilet aan beide zijden met versgemalen witte peper en zout.
Kook de tegliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de snoekbaarsfilet op de vetzijde en kort aan de andere zijde.
Houd de filets warm.
Roer de saffraan door de roomsaus zodat die een mooie gele kleur krijgt.
Til de asperges uit het kooknat en laat ze goed uitlekken op een theedoek.
Leg bedjes van tagliatelle op de borden, leg er de witte asperges op,leg op de asperges de snoekbaarsfilets en lepel de roomsaus over het geheel.
Garneer met een takje dille.
Roomsaus:
Smelt 50 gram boter in een sauspannetje en roer er 50 gram bloem door.
Laat de massa 5 min garen en giet er dan de hete melk bij.
Klop de room lobbig.
Verwarm de bechemelsaus en roer er de lobbig geslagen room door.
Breng de saus op smaak met wat citroensap van 1/2 citroen en eventueel wat zout en peper.
Houd de roomsaus warm.
Klaar de boter door ze in een pannetje te smelten, het bovendrijvende wit af te scheppen en de boter voorzichtig in een kommetje te gieten, erop letten dat het witte bezinksel in het pannetje achterblijft.
Schil de asperges en zet ze in koud water.
Gaar de asperges volgens basisrecept.
Giet de geklaarde boter in een braadpan en verhit ze.
Bestrooi de snoekbaarsfilet aan beide zijden met versgemalen witte peper en zout.
Kook de tegliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de snoekbaarsfilet op de vetzijde en kort aan de andere zijde.
Houd de filets warm.
Roer de saffraan door de roomsaus zodat die een mooie gele kleur krijgt.
Til de asperges uit het kooknat en laat ze goed uitlekken op een theedoek.
Leg bedjes van tagliatelle op de borden, leg er de witte asperges op,leg op de asperges de snoekbaarsfilets en lepel de roomsaus over het geheel.
Garneer met een takje dille.