Recept
« Terug naar recepten
Asperges op crostini met ricotta en doperwten
PT8M
Asperges op crostini met ricotta en doperwten
Een heerlijk asperges op crostini met ricotta en doperwten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
8 min
Personen:
40 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
smoothrecipes.com
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges op crostini met ricotta en doperwten te bereiden
Asperges schoonmaken en in water met beetje zout en suiker in ca. 20 min. gaarkoken. Asperges met schuimspaan uit pan nemen en laten afkoelen.
Bereiden
Ovengrill voorverwarmen. In steelpan sjalotten in 1 el olie 5 min. zachtjes bakken. Erwten toevoegen en afgedekt nog 5-10 min. bakken, tot erwten gaar zijn. Eventueel wat water toevoegen. Citroen schoonboenen en schil raspen (vrucht wordt verder niet gebruikt). In keukenmachine ricotta, muntblaadjes, 1 el olie en citroenrasp kort mengen (met pulseknop). Erwten toevoegen en tot grove massa pureren. Op smaak brengen met zout en cayennepeper. Van brood 8 plakjes snijden. Sneetjes aan beide kanten met 2 el olie besprenkelen, op bakplaat leggen en onder ovengrill in 2-3 min. lichtbruin roosteren; halverwege omkeren. Geroosterd brood (=crostini) besmeren met lauwwarm ricotta-erwtmengsel. Asperges erover verdelen en nog wat olie erover druppelen.
Bereiden
Ovengrill voorverwarmen. In steelpan sjalotten in 1 el olie 5 min. zachtjes bakken. Erwten toevoegen en afgedekt nog 5-10 min. bakken, tot erwten gaar zijn. Eventueel wat water toevoegen. Citroen schoonboenen en schil raspen (vrucht wordt verder niet gebruikt). In keukenmachine ricotta, muntblaadjes, 1 el olie en citroenrasp kort mengen (met pulseknop). Erwten toevoegen en tot grove massa pureren. Op smaak brengen met zout en cayennepeper. Van brood 8 plakjes snijden. Sneetjes aan beide kanten met 2 el olie besprenkelen, op bakplaat leggen en onder ovengrill in 2-3 min. lichtbruin roosteren; halverwege omkeren. Geroosterd brood (=crostini) besmeren met lauwwarm ricotta-erwtmengsel. Asperges erover verdelen en nog wat olie erover druppelen.