Recept
« Terug naar recepten
Aspergesoep met basilicumroom
PT45M
Aspergesoep met basilicumroom
Een heerlijk aspergesoep met basilicumroom recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
zesta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergesoep met basilicumroom te bereiden
Stoof alle groenten aan samen met de look, tijm en laurier. Blus ze af met de bouillon en laat goed doorkoken.
Haal tijm en laurier uit de soep en mix en zeef de soep. Voeg de room toe en laat een beetje inkoken. Kruid af met peper en zout.
Mix de basilicumblaadjes fijn in de blender samen met lichtjes opgeklopte room.
Leg net voor het serveren de hele asperges in de soep zodat ze warm krijgen en schik ze daarna in het bord. Giet er de soep over en werk af met een toefje van de basilicumroom.
Haal tijm en laurier uit de soep en mix en zeef de soep. Voeg de room toe en laat een beetje inkoken. Kruid af met peper en zout.
Mix de basilicumblaadjes fijn in de blender samen met lichtjes opgeklopte room.
Leg net voor het serveren de hele asperges in de soep zodat ze warm krijgen en schik ze daarna in het bord. Giet er de soep over en werk af met een toefje van de basilicumroom.