KookJij

Aspergesroomsoep van groene asperges met kwartelei

Een heerlijk aspergesroomsoep van groene asperges met kwartelei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aspergesroomsoep van groene asperges met kwartelei te bereiden

Zet de groene asperges minstens 2 uur in het water.
Kook de room in tot de helft.
Houd drie groene asperges achter, snij de ondereindjes van de andere scheuten en gaar ze (ongeschild ) in water met zout.
Pureer de asperges en wrijf de puree door een zeef.
Kook de kwarteleitjes ongeveer 6 minuten.
Pel de kwarteleitjes en halveer ze.
Roer de kippenbouillon door de aspergepuree, roer er ingekookte room door en breng de roomsoep op smaak met versgemalen witte peper en zout.
Hak de rauwe asperges in stukjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst