Recept
« Terug naar recepten
Aspergesroomsoep van groene asperges met kwartelei
PT45M
Aspergesroomsoep van groene asperges met kwartelei
Een heerlijk aspergesroomsoep van groene asperges met kwartelei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergesroomsoep van groene asperges met kwartelei te bereiden
Zet de groene asperges minstens 2 uur in het water.
Kook de room in tot de helft.
Houd drie groene asperges achter, snij de ondereindjes van de andere scheuten en gaar ze (ongeschild ) in water met zout.
Pureer de asperges en wrijf de puree door een zeef.
Kook de kwarteleitjes ongeveer 6 minuten.
Pel de kwarteleitjes en halveer ze.
Roer de kippenbouillon door de aspergepuree, roer er ingekookte room door en breng de roomsoep op smaak met versgemalen witte peper en zout.
Hak de rauwe asperges in stukjes.
Kook de room in tot de helft.
Houd drie groene asperges achter, snij de ondereindjes van de andere scheuten en gaar ze (ongeschild ) in water met zout.
Pureer de asperges en wrijf de puree door een zeef.
Kook de kwarteleitjes ongeveer 6 minuten.
Pel de kwarteleitjes en halveer ze.
Roer de kippenbouillon door de aspergepuree, roer er ingekookte room door en breng de roomsoep op smaak met versgemalen witte peper en zout.
Hak de rauwe asperges in stukjes.