Recept
« Terug naar recepten
Aspergessoep met zalmquenelles
PT50M
Aspergessoep met zalmquenelles
Een heerlijk aspergessoep met zalmquenelles recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergessoep met zalmquenelles te bereiden
Asperges schillen en in de bouillon in ca 15 min. koken.
de laatste 5 min. van de kooktijd de gesneden sjalot en het 1/2 teentje knoflook toevoeg.
Groenten uit de bouillon nemen, knoflook verwijderen.
De kopjes van de asperges snijden en apart houden, de rest van de asperges samen met de sjalotjes en de bouillon in blender pureren en door zeef passeren.
Bouillon weer aan de kook laten komen en op smaak brengen met peper en zout.
Bereid de quenelles door de zalm klein te snijden en vervolgens samen met de eigelen, creme fraiche, peper en zout in de blender te pureren.
De verkregen puree goed door laten koelen, daarna met 2 lepeltjes quenelles vormen en deze in de visbouillon gedurende 1 1/2 min. pocheren.
Meng 2 eigelen met de 2 dl room zodat een liason ontstaat.
Uitserveren:
Aspergekoppen en quenelles verdelen over de voorverwarmde soepkoppen, aanvullen met soep daarna 1 lepel liason toevoegen en direct uitserveren.
de laatste 5 min. van de kooktijd de gesneden sjalot en het 1/2 teentje knoflook toevoeg.
Groenten uit de bouillon nemen, knoflook verwijderen.
De kopjes van de asperges snijden en apart houden, de rest van de asperges samen met de sjalotjes en de bouillon in blender pureren en door zeef passeren.
Bouillon weer aan de kook laten komen en op smaak brengen met peper en zout.
Bereid de quenelles door de zalm klein te snijden en vervolgens samen met de eigelen, creme fraiche, peper en zout in de blender te pureren.
De verkregen puree goed door laten koelen, daarna met 2 lepeltjes quenelles vormen en deze in de visbouillon gedurende 1 1/2 min. pocheren.
Meng 2 eigelen met de 2 dl room zodat een liason ontstaat.
Uitserveren:
Aspergekoppen en quenelles verdelen over de voorverwarmde soepkoppen, aanvullen met soep daarna 1 lepel liason toevoegen en direct uitserveren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Een liason is een mengsel van eierdooier en room wordt gebruikt om sauzen en soep te binden.
Voor 1 dl
1 eierdooier en 0,75 dl room.
Bereidingswijze:
Eierdooiers loskloppen de room eronder mengen
koel bewaren.
De bereiding mag niet meer koken of de liason schift.
De verhouding is ongeveer 1 dl room op 2 liter soep.
succes :);)
m.v.g. Bert Allers
grietje56 zegt:
grietje56 zegt: