KookJij

Aspergetaart

Een heerlijk aspergetaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aspergetaart te bereiden

Laat het deeg ontdooien en bleed hiermee een ingevette vorm (22 cm.).Prik hier en daar gaatjes in de bodem.Leg een vel bakpapier in de vorm en stort deze met een noodvulling(overjarige peulvruchten,schone kiezelsteentjes).Schuif de vorm in een voorverwarmde oven (200C) en bak de bodem 20 min.Verwijder de noodvulling en het papier.Schil met een dunschileler de asperges en kook ze 20 à 30 min.in kokend water met zout.Haal ze ui de pan en laat ze afkoelen.Snijd ze in stukken van 3 cm. en leg deze in de iets afgekoelde taartvorm.Klop de crème fraîche met de eieren en voeg wat peper en de kaas toe.Giet dit mengsel over de asperges en schuif deze in een voorverwarmde oven (200C) in 20 min.lichtbruin.
Lekker met een salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

truitje

truitje zegt:
Hoi,
de aardappelen waren niet te gaar, het waren mooie stevige plakjes en de oven zet ik altijd wat hoger omdat als de ovendeur opengaat er direct wat warmte verloren gaat. Daarna zet ik hem terug nadat ik de temperatuur heb gemeten met een oventhermometer. Ik ga het zeker en vast nog eens proberen maar dan met bladerdeeg in de quichevorm zoals ik dat ook met mijn broccolitaart doe. Zie mijn recept hiervan. Bedankt voor je reactie en de leuke recepten die je plaatst. Groetjes Gerda :p:p:p
apu

apu zegt:
Of misschien meer eieren door de room kloppen?:p:p
apu

apu zegt:
Nee, eerlijk gezegd niet nee....vreemd! Naar mijn idee kan het maar aan 2 dingen liggen, de aardappelen waren te gaar waardoor ze de room niet goed opnamen ofwel de oven was niet heet genoeg? Normaal stolt het room mengsel direkt goed door de eieren erdoor...:? De vorm die je gebruikt maakt eigenlijk weinig uit aangezien de taart er volledig gestold uitkomt normaal, misschien eens proberen de oven hoger te zetten ofwel de vorm, als die bekleed is met deeg eerst even voorbakken in de oven?
Hoop dat je hier iets aan hebt? Groetjes monique:):):)
truitje

truitje zegt:
Hoi Monique, Ik heb het gisteren gemaakt, het is een heel lekker recept, viel goed in de smaak bij mijn gasten maar, er is maar, ondanks dat ik de naden van het deeg goed heb gesloten liep toch de room eruit. Mijn vraag is dus, kan het niet beter in een quichevorm gemaakt worden. Het was erg nat ondanks dat de room er uitliep. De asperges heb ik uren laten uitlekken dus daar kan het niet aan liggen. De aardappelen heb ik goed droog gestoomd en af laten koelen. Is het jou ook wel eens gebeurt? Groetjes Gerda ;):p;)
truitje

truitje zegt:
Dit ga ik maken, lijkt me heerlijk, ook als borrelhapje in kleine puntjes. Groetjes Gerda :p:p:p
hubertina

hubertina zegt:
Ziet er fantastisch uit,en lijkt me heerlijk als lunchgerecht.Dit recept bewaar ik zeker.
han

han zegt:
lijkt me een heerlijk recept,ga het met pasen proberen