Recept
« Terug naar recepten
Aspergetaart
PT90M
Aspergetaart
Een heerlijk aspergetaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergetaart te bereiden
Laat het deeg ontdooien en bleed hiermee een ingevette vorm (22 cm.).Prik hier en daar gaatjes in de bodem.Leg een vel bakpapier in de vorm en stort deze met een noodvulling(overjarige peulvruchten,schone kiezelsteentjes).Schuif de vorm in een voorverwarmde oven (200C) en bak de bodem 20 min.Verwijder de noodvulling en het papier.Schil met een dunschileler de asperges en kook ze 20 à 30 min.in kokend water met zout.Haal ze ui de pan en laat ze afkoelen.Snijd ze in stukken van 3 cm. en leg deze in de iets afgekoelde taartvorm.Klop de crème fraîche met de eieren en voeg wat peper en de kaas toe.Giet dit mengsel over de asperges en schuif deze in een voorverwarmde oven (200C) in 20 min.lichtbruin.
Lekker met een salade.
Lekker met een salade.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
apu zegt:
Hoop dat je hier iets aan hebt? Groetjes monique:):):)
truitje zegt:
truitje zegt:
hubertina zegt:
truitje zegt:
de aardappelen waren niet te gaar, het waren mooie stevige plakjes en de oven zet ik altijd wat hoger omdat als de ovendeur opengaat er direct wat warmte verloren gaat. Daarna zet ik hem terug nadat ik de temperatuur heb gemeten met een oventhermometer. Ik ga het zeker en vast nog eens proberen maar dan met bladerdeeg in de quichevorm zoals ik dat ook met mijn broccolitaart doe. Zie mijn recept hiervan. Bedankt voor je reactie en de leuke recepten die je plaatst. Groetjes Gerda :p:p:p