Recept
« Terug naar recepten
Aspergetaartjes
PT40M
Aspergetaartjes
Een heerlijk aspergetaartjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kaasrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergetaartjes te bereiden
Bereiding:
De asperges schillen, in stukken snijden en gaarkoken.
De room verwarmen, er de gemalen kaas doorroeren en vervolgens het losgeklopte ei.
Op smaak brengen met peper en zout.
De ui fijn snipperen en even aanfruiten in de boter. De hardgekookte eieren pellen en pletten.
De taartbodempjes bedekken met gekookte asperges en daarop het ui-eimengsel aanbrengen.
De vulling erbij gieten en de taartjes op 180°C laten bakken totdat het mengsel stevig en goudbruin is.
De asperges schillen, in stukken snijden en gaarkoken.
De room verwarmen, er de gemalen kaas doorroeren en vervolgens het losgeklopte ei.
Op smaak brengen met peper en zout.
De ui fijn snipperen en even aanfruiten in de boter. De hardgekookte eieren pellen en pletten.
De taartbodempjes bedekken met gekookte asperges en daarop het ui-eimengsel aanbrengen.
De vulling erbij gieten en de taartjes op 180°C laten bakken totdat het mengsel stevig en goudbruin is.