Recept
« Terug naar recepten
Roerbak asperges met roerei en lente ui
PT20M
Roerbak asperges met roerei en lente ui
Lente en asperges zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo tegen Pasen dan begint het bij mij weer te kriebelen en dan kan ik bij-na niet wachten tot ze er weer zijn. De koningin van de groenten. Het witte goud.
Ik heb deze keer gekozen voor een roerbak van rauwe asperges met roerei omdat het ook zo goed bij Pasen past. De lente uitjes geven het geheel een beetje meer pit en bovendien een mooi fris kleurtje. Voor het ontbijt of bij een brunch lekker op een hard broodje, maar ook heerlijk als bijgerecht te combineren met een beenhammetje of bij zalm.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roerbak asperges met roerei en lente ui te bereiden
- Schil de asperges en snij ze in schuine plakjes, klop de eieren en klop er de room doorheen.
- Verwarm de boter in een wok (let op dat hij niet verbrand) en roerbak de asperges 5 tot 10 minuten.
- Voeg het ei/room mengsel toe (goed blijven roeren).
- Voeg op het laatst de kleingesneden lente ui toe maar zorg dat ze knapperig blijven.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Ik had er beenham en gebakken kriel bij maar zoals ik hierboven beschreven heb kun je met dit gerecht alle kanten op.