Recept
« Terug naar recepten
Aspergeveloute
PT75M
Aspergeveloute
Een heerlijk aspergeveloute recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergeveloute te bereiden
Schil de asperges, snij kopje ( 4 cm ) eraf en hou apart.
Kook de rest van de asperges in bouillon gedurende 50 min.
Zeef het kookvocht en laat tot 3 dl inkoken.
Kook de aspergepunten apart knapperig gaar in het water waaraan een beetje zout en ietwat suiker is toegevoegd.
Pureer de gaar gekookte en uitgelekte asperges samen met de 3 dl kookvocht in een blender.
Giet het mengsel door een zeef en voeg de creme fraiche toe.
Voeg 5 min. voor het opdienen de visfond met kerrie samen, doe de eierdooiers erbij en sla deze massa au bain marie luchtig op.
Verhit aspergesoep tot 70 graden en voeg, van het vuur af, net voor het uitserveren, het eimengsel toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de veloute over warme borden, garneer af met de aspergepunten, kervelplukjes en doormidden gesneden kerstomaatjes
Kook de rest van de asperges in bouillon gedurende 50 min.
Zeef het kookvocht en laat tot 3 dl inkoken.
Kook de aspergepunten apart knapperig gaar in het water waaraan een beetje zout en ietwat suiker is toegevoegd.
Pureer de gaar gekookte en uitgelekte asperges samen met de 3 dl kookvocht in een blender.
Giet het mengsel door een zeef en voeg de creme fraiche toe.
Voeg 5 min. voor het opdienen de visfond met kerrie samen, doe de eierdooiers erbij en sla deze massa au bain marie luchtig op.
Verhit aspergesoep tot 70 graden en voeg, van het vuur af, net voor het uitserveren, het eimengsel toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de veloute over warme borden, garneer af met de aspergepunten, kervelplukjes en doormidden gesneden kerstomaatjes