*Een ieder kan voor zich de groentemix bepalen,ook al zou je maar één groente kiezen
**Je kunt het bumbu-azijn-recept ook gebruiken voor het maken van vis in het zuur.In plaats van de groentes doe je er dan de blokken vis in het kokende azijn-mengsel.Laat het dan 3-5 minuten meekoken en in het mengsel afkoelen
Recept
« Terug naar recepten
Atjar (=Acar) Tjampoer (Versie Jan A)
PT60M
Atjar (=Acar) Tjampoer (Versie Jan A)
Een heerlijk atjar (=acar) tjampoer (versie jan a) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Atjar (=Acar) Tjampoer (Versie Jan A) te bereiden
*De groentes doen we in een grote kom en mixen goed door elkaar
*Voor de bumbu doen we alle ingredienten voor de bumbu in de keukenmachine en draaien daarvan een mooie kruidenpasta
*Daarna in grote pan met dikke bodem, die ZUURBESTENDIG is,de rijstolie verhitten en de bumbu
3 minuten aanfruiten,totdat ze heerlijk gaat geuren.
*Vervolgens gaat de wittewijnazijn er in met de blaadjes salam en purut.
*Breng dit aan de kook,gooi in 1 keer alle groentes er in en roer 2 minuten en zet dan het vuur uit en gooi dan pas de taugé er in.Vervolgens
1).laat afkoelen in de pan
2).stort in "weck-schone" potten,die meteen dicht gaan en omgekeerd afkoelen
*Voor de bumbu doen we alle ingredienten voor de bumbu in de keukenmachine en draaien daarvan een mooie kruidenpasta
*Daarna in grote pan met dikke bodem, die ZUURBESTENDIG is,de rijstolie verhitten en de bumbu
3 minuten aanfruiten,totdat ze heerlijk gaat geuren.
*Vervolgens gaat de wittewijnazijn er in met de blaadjes salam en purut.
*Breng dit aan de kook,gooi in 1 keer alle groentes er in en roer 2 minuten en zet dan het vuur uit en gooi dan pas de taugé er in.Vervolgens
1).laat afkoelen in de pan
2).stort in "weck-schone" potten,die meteen dicht gaan en omgekeerd afkoelen