Recept
« Terug naar recepten
Aubergine
PT60M
Aubergine
Van aardappels is het bekend dat er friet van gemaakt wordt en chips en andere borrel hapjes. Dit kan net zo goed van aubergine en courgettes gemaakt worden. Het is even werk, maar zeker zo smaakvol.
Bereiding
Hoe Aubergine te bereiden
- Snij de aubergines in blokjes en dep droog.
- Maak een bord met bloem-zout-peper.
- Maak een bord met de geklutste eieren.
- Maak een bord met broodkruim-Parmezaan-mix.
- ***De blokjes aubergine gaan eerst in de bloem, daarna in de eieren en vervolgens worden ze stevig gerold in de broodkruim-kaas-mix.
- Vervolgens worden de "aangeklede" blokjes in de hete olie gegooid - 180 graden Celsius - en 6 tot 8 minuten gefrituurd (de grotere blokjes langer en de kleinere blokjes ietsje korter).
- Laat de blokjes op het keukenpapier uitlekken en doe ze dan in een kom.
- Maal Himalaya zout over de blokjes en bestrooi met de zeer fijn gehakte peterselie.
- ***NOOT: Verdeel de blokjes aubergine in een aantal hoopjes (batches) en werk elke batch afzonderlijk af.
- Ze kunnen zo genuttigd worden, je kunt er ook een sausje bij geven bv arrabiatasaus of arrabiata pesto. (zie aldaar)
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Deze aubergine "frietjes" passen eigenlijk bij alle aperitief variaties.