KookJij

Aubergine- en tomatengratin

Een heerlijk aubergine- en tomatengratin recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Sla
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aubergine- en tomatengratin te bereiden

Verwarm de oven voor op 190C. Vet een ovenschaal van 1,75 liter in. Snijd de ui fijn. Bak de ui en de knoflook 5 min. in 1 eetl olie tot ze zacht zijn.
Snijd de aubergines in blokjes. Bak de aubergineblokjes 5-7 min. in de resterende olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Leg de helft van de aubergine op de bodem van de schaal en vermeng ze met de helft van de uien. Snijd de tomaten in vieren en leg de helft van de tomaten in de schaal en strooi daaroverheen de kruiden. Strooi de helft van de Parmezaanse kaas en de mozzarella eroverheen en voeg zout en peper naar smaak toe. Herhaal dit met de overgebleven ingrediënten en bak het gerecht 20-25 min.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst