Recept
« Terug naar recepten
Aubergine- en tomatengratin
PT45M
Aubergine- en tomatengratin
Een heerlijk aubergine- en tomatengratin recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Janny van der Wal
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
19
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Sla
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aubergine- en tomatengratin te bereiden
Verwarm de oven voor op 190C. Vet een ovenschaal van 1,75 liter in. Snijd de ui fijn. Bak de ui en de knoflook 5 min. in 1 eetl olie tot ze zacht zijn.
Snijd de aubergines in blokjes. Bak de aubergineblokjes 5-7 min. in de resterende olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Leg de helft van de aubergine op de bodem van de schaal en vermeng ze met de helft van de uien. Snijd de tomaten in vieren en leg de helft van de tomaten in de schaal en strooi daaroverheen de kruiden. Strooi de helft van de Parmezaanse kaas en de mozzarella eroverheen en voeg zout en peper naar smaak toe. Herhaal dit met de overgebleven ingrediënten en bak het gerecht 20-25 min.
Snijd de aubergines in blokjes. Bak de aubergineblokjes 5-7 min. in de resterende olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Leg de helft van de aubergine op de bodem van de schaal en vermeng ze met de helft van de uien. Snijd de tomaten in vieren en leg de helft van de tomaten in de schaal en strooi daaroverheen de kruiden. Strooi de helft van de Parmezaanse kaas en de mozzarella eroverheen en voeg zout en peper naar smaak toe. Herhaal dit met de overgebleven ingrediënten en bak het gerecht 20-25 min.