Recept
« Terug naar recepten
Aubergine met een Eitje Geroerbakt
PT90M
Aubergine met een Eitje Geroerbakt
Een heerlijk aubergine met een eitje geroerbakt recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Azie
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aubergine met een Eitje Geroerbakt te bereiden
1).Leg de aubergines op een bekleed (met bakpapier) ovenblik en schuif dat in de oven gedurende een klein uurtje. Laat de aubergines afkoelen en snijd ze dan overlangs in tweeen. Schep met een lepel de zacht geworden inhoud in een kom en prak zo fijn mogelijk met het geklutste ei.
3).In een pan met dikke bodem de olies verwarmen en de uien, knoflook en sambal daarin aanfruiten tot de uien zacht zijn geworden.
4).Voeg dan het aubergine-mengsel toe en verhit gedurende 2 minuten op hoog vuur onder constant roeren.
Breng op smaak met de oestersaus.
5).Bestrooi met de munt en de koreander en dien op
3).In een pan met dikke bodem de olies verwarmen en de uien, knoflook en sambal daarin aanfruiten tot de uien zacht zijn geworden.
4).Voeg dan het aubergine-mengsel toe en verhit gedurende 2 minuten op hoog vuur onder constant roeren.
Breng op smaak met de oestersaus.
5).Bestrooi met de munt en de koreander en dien op
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Gebruik het als groente bijgerecht of als smeersel.