Recept
« Terug naar recepten
Opperdoezer Ronde uit de oven
PT10M
Opperdoezer Ronde uit de oven
De aardappelen worden niet geschild, maar in grove stukken in de oven gebakken. Dit is smullen.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Opperdoezer Ronde uit de oven te bereiden
- Was de aardappele goed en snij de aardappelen in grove, beetje gelijke stukken.
- Kook de aardappelen in water met kruidenbouillontablet, laurier, rozemarijn en tijmtakjes plm. 8 tot 10 minuten. (afhankelijk van de grootte). Giet de aardappelen af en laat ze nog even goed droogstomen.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Doe de aardappelen in de ovenschaal. Schep de aardappelen om met olijfolie.
- Bak de aardappelen plm. 45 minuten in het midden van de oven tot ze mooi bruin zijn.
- Schep de aardappelen tussendoor af en toe om.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Zodra het seizoen van de Opperdoezer Ronde is aangebroken moet ik ze van mijn man gelijk kopen. Hij is er dol op. Ik vind deze aardappelen ook erg lekker, maar heb er een hekel aan ze te schillen. In dit gerecht zijn ze het lekkerst als ze niet geschild zijn.