KookJij

Aubergine met Gehakt Gevuld uit Sardinie

Een heerlijk aubergine met gehakt gevuld uit sardinie recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aubergine met Gehakt Gevuld uit Sardinie te bereiden

1).De 6 HEEL gehouden schillen van de 3 overlangs gehalveerde en daarna uitgeholde aubergines in een pan met kokend gezouten water onderdompelen. Houd ze 3 minuten onder water in het kokende water. Laat de schillen dan uitdruipen in een vergiet.
2).De klein gesneden aubergine in een vergiet doen en ruim bestrooien met zout en even goed husselen.
3).Laat dat 30 - 45 minuten staan en spoel dan goed af onder de kraan.
4).Knijp met da handen het aubergine vlees goed uit, zodat zowat al het water eruit is verdwenen.
5).In de grote pan de olie verhitten en daarin aanfruiten de uiensnippers en de knoflook, tot de ui zacht is geworden.
6).Voeg toe de laurierpoeder, de nootmuskaat en de peper en laat nog even een minuutje al roerend doorbakken.
7).Nu de aubergine er bij doen en regelmatig roerend ± 20 minuten laten garen (begint ook al iets bruin te worden).
8).Dan gaat het gehakt er bij en dit wordt al roerend geruld tot de roze kleur is verdwenen.
9).Haal de pan van het vuur en voeg toe ; de helft van de kaas, de eieren, broodkruim, basilicum en munt. Roer dat goed door en breng evt. nog op smaak met meer peper en wellicht ietsje zout.
10).De halve aubergine schillen worden vervolgens in de geoliede schotel gedaan en gevuld met het aubergine mengsel uit de pan
11).Spoel de pan goed af en verwarm daarin nog eens 1 eetlepel olijfolie en stort daarin de half uitgelekte tomaten preu. Laat dit inkoken tot een dikkige saus en breng op smaak met peper en zout en knoflookpoeder.
12).Lepel de helft van de tomatensaus over de gevulde aubergines en bestrooi dat weer met de rest van de Pecorino kaas.
13).Dit geheel gaat 35 - 40 minuten in de voorverwarmde oven en kan daarna worden opgediend.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er pasta bij of gebruik als snack of voorgrecht.
Geef er ook de rest van de tomatensaus bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst