KookJij

Aubergine met kaas

Een heerlijk aubergine met kaas recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: vriendin
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aubergine met kaas te bereiden

Aubergine in plakken snijden.
Besprenkelen met olie en bakken in de gloeiend hete grillpan, 2 kanten, op keuken papier uitlekken en afkoelen.
Sausje maken van citroensap, chili vers of gedroogd,
munt, event. zout en peper naar smaak toevoegen en de gesnipperde munt en blokjes van de kaassoorten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Ach zo, ik neem altijd de turkse "drijkaas" van de turkse winkel als ik feta moet hebben (ben 12 jaar met een turkse man getrouwd geweest) vandaar de verwarring, ik had gelezen: 200 gram feta drijfkaas uit blik, aan 1 stuk dus!:);)
sensowier

sensowier zegt:
Ik begin met een eetlepel, was olijfolie vergeten, 2 eetlepels roeren en dan proeven. Je kunt event. ook wat honing erbij doen, dan de feta blokjes en de drijfkaas in blokjes er door dat is een kaas in zout water zachter van smaak dan de feta en anders neem je blokjes jonge (Turkse)kaas.
groetjes carmen
apu

apu zegt:
Hoeveel citroensap heb je nodig om er een sausje van te maken? Word dat niet erg zuur? En welke kaassoorten? Alleen de feta of....?:)