Recept
« Terug naar recepten
Aubergine Parmigiana
PT135M
Aubergine Parmigiana
Aubergine is familie van de nachtschade, evenals de aardappels. Oorspronkelijk komt de aubergine uit Birma (huidige Myanmar). Door de arabieren in de middeleeuwen ingevoerd in Andalusie en vandaar uit verder verspreid over Europa. Er zijn vele varieteiten en de grote paarse aubergine wordt vooral in West Europa gebruikt. Het vruchtvlees is ietsje bitter en verder zeer neutraal. Het neemt gemakkelijk andere smaken aan.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
135 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hapjes - Koud
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse familie en enigszins bewerkt door mij.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aubergine Parmigiana te bereiden
- Snij de aubergines in de lengte in plakken van zo´n 1 cm dik. Bestrooi ze flink met zout in een vergiet en laat ze een halfuurtje staan. Spoel ze dan af onder de kraan, laat ze uitdruipen en dep ze droog met keukenpapier : Dit zou de eventuele bitterheid wegnemen.
- De bloem en de geklutste eieren in een diep bord doen.
- Wentel de plakken aubergine in de bloem en vervolgens in de geklutste eieren en laat ze uitdruipen.
- Ondertussen Is de olie verhit.
- De plakken aubergine worden aan elke kant 6 minuten gebakken en op keukenpapier gelegd voor het uitdruipen.
- In een viekante platte ovenschaal worden lagen gelegd van 1ste laag tomatensaus, aubergine plakken, mozzarella, 1ste laag Parmezaan en basilicum snippers, gevolgd door een 2de laag tomatensaus en een 2de laag Parmezaanse kaas. ~peper en zout naar smaak.
- Zet de ovenschaal dan in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten.
- Het liefst heet serveren, al kan het koud ook smakelijk zijn.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef hierbij een lichte rode Italiaanse wijn