KookJij

Aubergine rolletjes gevuld met gehakt

Een heerlijk aubergine rolletjes gevuld met gehakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aubergine rolletjes gevuld met gehakt te bereiden

-Het gehakt rul bakken.
-De ui snipperen en de knoflook fijnhakken en bij het gehakt doen en even meebakken.
-De tomatenstukjes, wijn, laurier, peper, zout en het bouillonblokje erbij doen en alles goed doorwarmen.
-Op halfhoog vuur een half uurtje laten trekken zonder deksel (dan kan het vocht iets verdampen).
-De aubergine met een kaasschaaf in de lengte in plakken schaven.
-De lasagnebladen gaar koken.
-De oregano bij het gehaktmengsel doen en goed doorroeren.
-1 Lasagneblad neerleggen, hierop een plak aubergine leggen en daarop een schep gehaktmengsel.
-Voorzichtig oprollen en in een ovenschaal leggen met de naad naar beneden.
-Alle lasagnebladen zo opmaken.
-Als er gehakt over is dit tussen de rolletjes verdelen.
-De plakken tomaat erover verdelen.
-Bestrooien met de geraspte kaas.
-In een voorverwarmde oven van 200C bakken tot de kaas gesmolten is.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Lekker met spaghetti:
-300 gram spaghetti.
-Een scheutje olijfolie.
-2 Tenen geperste knoflook.
De spaghetti koken, afgieten en de olijfolie en knoflook erdoor roeren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst