Recept
« Terug naar recepten
Aubergine Salade met Tomatensaus
PT60M
Aubergine Salade met Tomatensaus
Een heerlijk aubergine salade met tomatensaus recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aubergine Salade met Tomatensaus te bereiden
1).Breng een laagje water in de wok aan het koken en zet daar een stoommandje boven met de klein gesneden aubergines en de gehalveerde knoflook. Laat dat met een deksel er op in ongeveer 30 minuten gaar stomen.
2).Wanneer de aubergines gaar zijn, in een zeef laten uitlekken met de knoflook om het te veel aan vocht kwijt te raken.
3).Dan de aubergines met de knoflook prakken met een vork, zodanig, dat er nog enige structuur blijft bestaan. Zet dat even weg.
4).In een grote pan met dikke bodem de olijfolie verhitten en daarin de sjalotten aanfruiten tot ze zacht zijn.
5).Voeg daar aan toe de droge kruiden en laat die even meefruiten.
6).Dan gaan de tomaten er in met het sap en de klein gesneden korianderblaadjes plus de sambal. Dit geheel moet een tijdje pruttelen tot een dikke saus is ontstaan.
7).Vervolgens gaat de geprakte aubergine met knoflook in de tomatensaus en wordt daar goed door heen geroerd met de citroen en de peper plus zout.
8).Laat dit geheel ook nog even indikken en laat het daarna afkoelen. Het is dan gereed om geserveerd te worden
2).Wanneer de aubergines gaar zijn, in een zeef laten uitlekken met de knoflook om het te veel aan vocht kwijt te raken.
3).Dan de aubergines met de knoflook prakken met een vork, zodanig, dat er nog enige structuur blijft bestaan. Zet dat even weg.
4).In een grote pan met dikke bodem de olijfolie verhitten en daarin de sjalotten aanfruiten tot ze zacht zijn.
5).Voeg daar aan toe de droge kruiden en laat die even meefruiten.
6).Dan gaan de tomaten er in met het sap en de klein gesneden korianderblaadjes plus de sambal. Dit geheel moet een tijdje pruttelen tot een dikke saus is ontstaan.
7).Vervolgens gaat de geprakte aubergine met knoflook in de tomatensaus en wordt daar goed door heen geroerd met de citroen en de peper plus zout.
8).Laat dit geheel ook nog even indikken en laat het daarna afkoelen. Het is dan gereed om geserveerd te worden
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Het past eigenlijk overal bij en het kan niet alleen licht gekoeld worden opgediend, maar ook op kamertemperatuur of zelfs verwarmd.